Atlas > Živočichové > Ptáci > Dlouhokřídlí > Kulíkovití > Čejka > Čejka australská - Vanellus miles (Boddaert, 1783)
Atlas

Čejka australská - Vanellus miles (Boddaert, 1783)

Čejka australská - Vanellus miles (Boddaert, 1783) Říše: Animalia, živočichové
Podříše: Eumetazoa
Kmen: Chordata, strunatci
Podkmen: Vertebrata, obratlovci
Nadtřída: Tetrapoda, čtyřnožci
Třída: Aves, ptáci
Podtřída: Ornithurae, praví ptáci
Infratřída: Neornithes, létaví prvoptáci
Nadřád: Neognathae, letci
Řád: Charadriiformes, dlouhokřídlí
Čeleď: Charadriidae, kulíkovití
Rod: Vanellus, čejka
Druh: Vanellus miles, Čejka australská
Rozšíření: žije v severní, střední a východní Austrálii, izolované populace se vyskytují též na Papuy Nové Guiney, Novém Zélandu, Indonésii a Timoru.
Velikost: Délka 38 cm, Hmotnost 380g
Potrava: živí se hmyzem a jinými drobnými bezobratlými.
Odchov: populace žijící v jižní Austrálii hnízdí od července do prosince a populace ze severní  Austrálie od listopadu do červena. Do jednoduchého dolíku v zemi klade 3-5 hnědých, tmavě skvrnitých vajec, na jejichž 28-30 denní inkubaci i na následné péči o mláďata se podílí oba rodiče.
   Přístupy: 305
RSS Feeds

Vybrali jsme pro vás

Banner
Banner
Banner

Novinky v katalogu