Atlas > Živočichové > Ptáci > Srostloprstí > Zoborožcovití > Dvojzoborožec > Dvojzoborožec žlutozobý - Buceros bicornis (Linnaeus, 1758 )
Atlas

Dvojzoborožec žlutozobý - Buceros bicornis (Linnaeus, 1758 )

Dvojzoborožec žlutozobý - Buceros bicornis (Linnaeus, 1758 ) Říše: Animalia, živočichové
Podříše: Eumetazoa
Kmen: Chordata, strunatci
Podkmen: Vertebrata, obratlovci
Nadtřída: Tetrapoda, čtyřnožci
Třída: Aves, ptáci
Podtřída: Ornithurae, praví ptáci
Infratřída: Neornithes, létaví prvoptáci
Nadřád: Neognathae, letci
Řád: Coraciiformes, srostloprstí
Podřád: Bucerotes
Čeleď: Bucerotidae, zoborožcovití
Rod: Buceros, dvojzoborožec
Druh: Buceros bicornis, Dvojzoborožec žlutozobý
Další názvy: dvojzoborožec indický
Rozšíření: Západní část Přední Indie od Himálaje až po Malajsii a Sumatru
Velikost: Délka těla: 110-120 cm Rozpětí křídel: okolo 130 cm Hmotnost: 3 kg
Popis: Charakteristickým znakem dvojzoborožce žlutozobého je velký žlutý zobák a nad ním na vrchu hlavy výrůstek připomínající "druhý" zobák. Barva pčeří bývá černá v kombinaci s bílými konci křídel a ocasu.
Potrava: živí se semeny, plody, ale i menšími obratlovci a hmyzem
Odchov: samice snáší až tři bílá vejce, na kterých sedí pouze samice po dobu přibližně čtyřiceti dnů. Mláďata vylétávají z hnízda přibližně dva měsíce po vyklubání.
   Přístupy: 671
RSS Feeds

Vybrali jsme pro vás

Banner
Banner
Banner

Novinky v katalogu